Guerilla Marketing Ideas

English Version

Guerilla Marketing Ideas
POSTED 4 MINS AGO

English Version
Guerilla Marketing Ideas

Το Guerilla Marketing είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία αντισυμβατική τακτική του marketing. Είναι μια έννοια που δημιουργήθηκε ως ένα ασυνήθιστο προωθητικό σύστημα…

Guerilla Marketing Ideas 300x187 Guerilla Marketing Ideas

Why scent marketing will be so important in t…
POSTED 6 DAYS AGO

English Version
Why scent marketing will be so important in to the future?

Το scent marketing είναι ένας πρωτοποριακός πόρος που οι promoters έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν για την καθιέρωση ενός…

Scent Marketing 300x168 Guerilla Marketing Ideas

Public Relations at PR 3.0 age
POSTED 12 DAYS AGO

English Version
Public Relations at PR 3.0 age
Οι Δημόσιες Σχέσεις ήταν πάντα επικεντρωμένες στις σχέσεις, αλλά στο μέλλον, θα επικεντρωθούν περισσότερο στις προσωπικές σχέσεις και στα εργαλεία που είναι…

Public Relations at PR 3.0 age 300x282 Guerilla Marketing Ideas

What about Social Media and SEO connections?
POSTED 13 DAYS AGO

English Version
What about Social Media and SEO connections?
Όλοι γνωρίζουν ότι τα social media και το SEO είναι συνδεδεμένα, αλλά πώς; Όσο καλύτερα κατανοήσετε την φύση και την δύναμη των πολλών…

seo social media 300x197 Guerilla Marketing Ideas

Business marketing by your self
POSTED 14 DAYS AGO

English Version
Business marketing by your self
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατεύθυνση της πελατειακής βάσης σας είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο εισόδημα για την εταιρεία σας. Αν σας…

Business marketing by your self 300x224 Guerilla Marketing Ideas

PreviousNext

 Guerilla Marketing Ideas

 

Guerilla Marketing Ideas 300x187 Guerilla Marketing Ideas Το Guerilla Marketing είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία αντισυμβατική τακτική του marketing. Είναι μια έννοια που δημιουργήθηκε ως ένα ασυνήθιστο προωθητικό σύστημα και βασίζεται στην ενέργεια, τον χρόνο και τη δημιουργικότητα αντί των χρημάτων. Γενικός στόχος του είναι να αναπτύξει μια δέσμευση, τολμηρές και προκλητικές μοναδικές ιδέες για να δημιουργήσει buzz και να γίνει Viral. Περιλαμβάνει αξιόλογες προσεγγίσεις, όπως PR stunts, δώρα προϊόντων ή υπηρεσιών, καθώς και οποιαδήποτε ασυνήθιστη στρατηγική marketing και δημοσίων σχέσεων που προορίζεται για να εξασφαλιστούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα από ελάχιστες πηγές. Το Guerilla Marketingπεριλαμβάνει ακόμα και την χρήση εξαιρετικά προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών για την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση δημιουργεί επίσης μια αξιοσημείωτη εμπειρία για τα brands.

Η ιδέα είναι να στοχεύσετε πελάτες σε απροσδόκητες τοποθεσίες, με ασυνήθιστους τρόπους, για να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα από ελάχιστους πόρους και να δημιουργήσετε  μια μοναδική, συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία για το brand σας αλλά και για το κοινό-στόχο σας. Επίσης θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο είναι το πρόγραμμα μάρκετινγκ σας, δεν θα είναι κερδοφόρο, εάν δεν έχει καμία δέσμευση. Η συνέπεια  και η δέσμευση είναι πολύ σημαντικές  στο «μάρκετινγκ των ανταρτών». Ακόμα και αν το πρόγραμμα σας είναι μέτριο, θα είναι ακόμα πιο επικερδές, εάν έχει την επιθυμητή δέσμευση και συνέπεια.  Λάβετε υπόψη σας ότι η επανάληψη και η αυτοσυγκράτηση είναι σύμμαχοι των «ανταρτών». Εάν αλλάξετε την ταυτότητά σας, το μάρκετινγκ σας και τα μέσα ενημέρωσης, οι πελάτες δεν θα σας έχουν εύκολα εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι επίσης πολύ  βασικό συστατικό. Οι άνθρωποι δεν θα πατρονάρουν μια επιχείρηση αν δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτήν.  Θα πρέπει επίσης να κάνετε την επιχείρησή σας «βολική» για τους πελάτες σας ενώ, θα πρέπει να αναπτύξετε μια καλή σχέση μαζί τους. Αν εκτιμήσουν  την επιχείρησή σας, θα την υποστηρίξουν και θα την προωθήσουν , συνιστώντας την σε άλλους ανθρώπους(Word Of Mouth).

Εδώ είναι μερικές καινοτόμες ιδέες Guerilla Marketing για να ξεκινήσετε:

-«Τρέξτε» έναν διαγωνισμό για να κερδίσετε επιπλέον επισκεψιμότητα και διαφήμιση στην ιστοσελίδα σας.  Το βραβείο μπορεί να είναι ένα e-book που έχετε φτιάξει : δωρεάν για εσάς, αλλά πολύτιμο για τους άλλους.

– Αφήστε την επαγγελματική σας κάρτα σε ασυνήθιστες τοποθεσίες:  Μέσα σε κάθε βιβλίο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της τοπικής βιβλιοθήκης.

– Όταν επισκέπτεστε τον γιατρό ή τον οδοντιατρείο, αφήστε μια επαγγελματική κάρτα σας, μέσα σε κάθε περιοδικό στην αίθουσα αναμονής.

– Προσθέστε την διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας με την υπογραφή σας σε κάθε λογαριασμό email που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να εμφανίζεται σε κάθε email που στέλνετε (προσωπικό ή επαγγελματικό) με ένα επιπλέον σχόλιο, εάν χρειάζεται.

– Δώστε ένα δωρεάν προϊόν ή υπηρεσία στα τοπικά κομμωτήρια . Θα πουν στους πελάτες τους όλα τα σχετικά με αυτό το τρελό πρόσωπο που δίνει τα συγκεκριμένα πράγματα.

– «Τρέξτε» ένα fake publicity stunt, για παράδειγμα, πάρετε μια ομάδα μαθητών ή φίλων σας να ζητήστε τους να κάνουν μια επίδειξη έξω από τις εγκαταστάσεις σας με πλακάτ που να γράφουν: Αυτή η επιχείρηση (το όνομά σας), «τα σπάει»  ή οποιαδήποτε τρελό μήνυμα που θα επιλέξετε.

– Προσφέρετε δωρεάν επιδείξεις σχετικές με το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε τοπικές εκδηλώσεις ή χώρους.

– Πάρτε έναν πάκο από πολύχρωμα post-it σημειώσεις τύπου διαφήμισης της επιχείρησής σας όπου κι αν πάτε ( Μπορούν να είναι χειρόγραφες, εάν δεν μπορείτε να τις έχετε τυπωμένες). Κολλήστε τις επάνω σε ασυνήθιστες και απροσδόκητες θέσεις και τοποθεσίες – στο εσωτερικό από τις πόρτες των θαλάμων από τις τουαλέτες, δίπλα από τα κουμπιά του ασανσέρ σε καταστήματα ή γραφεία. Αν γράψετε στο πίσω μέρος των σημειώσεων μπορείτε να τα κολλήσετε στο παρμπρίζ αυτοκινήτων σε χώρους στάθμευσης, έτσι ώστε ο οδηγός θα δει το μήνυμα όταν μπει στο αυτοκίνητο.

Και αν όλα αυτά σας έχουν «ανοίξει την όρεξή» σας για να αρχίσετε να είστε δημιουργικοί, δοκιμάστε  να κάνετε brainstorming  για νέες ιδέες και συζητήστε με τους υπαλλήλους σας, την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αυτές είναι μόνο μερικές καινοτόμες ιδέες Guerilla marketing για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Καλή επιτυχία!!!Guerilla Marketing Ideas.

About rosolymos

Communications specialist with expertise in social media, integrated marketing communications and new public relations, with emphasis on new media and unusually bellow the line activities. Founder & Managing Director at about U Communications Particularly involved in the counseling literature piece of business support. Belief: The interactive communication and the psychological analysis of the consumer as a separate entity, should have a prominent role in day life of business.
This entry was posted in Social Media, Social Media Marketing. Bookmark the permalink.

Leave a comment